15 Ocak 2014 Çarşamba

Yöresel ağız


  • onun uçun :onun için
  •  katıklaş :ayran çorbası
  • katık :ayran
  • dağ çileği :böğürtlen
  • Hırtlak : Boğaz
  • Gişi : Koca, erkek
  • Ecük : Biraz
  • Seyirt : Koşmak
  • Asbap : Çamaşır
  • Tavatir : İyi, Güzel
  • Gah : Erik kurusu
  • Çimmek : Yıkanmak
  • Ellehamki : Herhalde
  • Eşgi : Ekşi
  • Camış : Manda
  • Urgan : Kalın ip
  • Hınzır : Domuz
  • Eme : Hala
  • Emmi : Amca
  • ağa : baba, ata
  • ağzina ökünmek : dalga geçerek taklitini yapmak
  • alen : dur
  • avu - zehir, aci
  • Herk : Sürülmüş tarla
  • urun :gizlice
  • tusmak :saklanmak
  • goleniyor: havalanıyor
  • gayım:sağlam
  • Maşala : Sebze ekilen küçük alan
  • Guz : sonbahar
  • Gejgere : Tahtadan yapılma taşıma aracı
  • Marsuvan : Eşek
  • Düve : Dişi dana
  • Ferik : Yumurtlamamış tavuk
  • Cücük : Civciv 
  • Kırık : Sıpa
  • Dastar : Hamur bezi
  • Tump : Tarla sınırı
  • Çeğil : Birikmiş taş yığını
  • Garambuk : Dikenli çalı
  • Çalhama : Ayran
  • Soharıç : Erimiş tereyağı
  • Bıldır : Geçen yıul
  • Davar : Koyun
  • ötan: geçen gün
  • ne ürüyon:ne konuşuyon
  • biyol:bir kere 
  • essami:ellehamki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder