- onun uçun :onun için
- katıklaş :ayran çorbası
- katık :ayran
- dağ çileği :böğürtlen
- Hırtlak : Boğaz
- Gişi : Koca, erkek
- Ecük : Biraz
- Seyirt : Koşmak
- Asbap : Çamaşır
- Tavatir : İyi, Güzel
- Gah : Erik kurusu
- Çimmek : Yıkanmak
- Ellehamki : Herhalde
- Eşgi : Ekşi
- Camış : Manda
- Urgan : Kalın ip
- Hınzır : Domuz
- Eme : Hala
- Emmi : Amca
- ağa : baba, ata
- ağzina ökünmek : dalga geçerek taklitini yapmak
- alen : dur
- avu - zehir, aci
- Herk : Sürülmüş tarla
- urun :gizlice
- tusmak :saklanmak
- goleniyor: havalanıyor
- gayım:sağlam
- Maşala : Sebze ekilen küçük alan
- Guz : sonbahar
- Gejgere : Tahtadan yapılma taşıma aracı
- Marsuvan : Eşek
- Düve : Dişi dana
- Ferik : Yumurtlamamış tavuk
- Cücük : Civciv
- Kırık : Sıpa
- Dastar : Hamur bezi
- Tump : Tarla sınırı
- Çeğil : Birikmiş taş yığını
- Garambuk : Dikenli çalı
- Çalhama : Ayran
- Soharıç : Erimiş tereyağı
- Bıldır : Geçen yıul
- Davar : Koyun
- ötan: geçen gün
- ne ürüyon:ne konuşuyon
- biyol:bir kere
- essami:ellehamki
15 Ocak 2014 Çarşamba
Yöresel ağız
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder